Terug

Traumazorg

Traumazorg

Traumazorg is zorg aan mensen met letsel dat veroorzaakt is door uitwendige factoren als een verkeersongeval, een geweldsdelict of een ongeval in of rond het huis. Ook patiënten met onderkoelingsverschijnselen, verdrinkingsslachtoffers en patiënten die letsel oplopen door besmettingen van chemische, biologische, radiologische of nucleaire aard vallen onder traumazorg.

Traumacentrum uitklapper, klik om te openen

Een traumacentrum is een ziekenhuis waar zwaargewonde patiënten altijd deskundig kunnen worden geholpen. 24 uur per dag zijn een groot aantal specialismen beschikbaar voor traumazorg.

De capaciteit van een traumacentrum is in hoofdzaak bedoeld voor patiënten met zeer ernstige letsels die bij hun (eerste) behandeling specialistische zorg nodig hebben.

Een traumacentrum heeft ook de verantwoordelijkheid om de kwaliteit van de traumazorgketen in de regio te waarborgen.

Het centrum voorziet in een regionale traumaregistratie van ongevalsslachtoffers.

Ketenavond uitklapper, klik om te openen

Op een ketenavond bespreken hulpverleners en artsen uit de traumazorgketen verschillende patiëntcasussen. Vanaf de eerste opvang van een patiënt tot het eind van de behandeling. Elke avond heeft een ander thema. Verdieping en discussie staan hierbij centraal.

Traumaregistratie uitklapper, klik om te openen

Het bureau Traumazorgnetwerk Midden-Nederland verzorgt de traumaregistratie voor het Traumacentrum (UMC Utrecht) en de algemene ziekenhuizen in onze regio. De prehospitale data van de ambulance voorzieningen vullen de ziekenhuisgegevens aan.

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.